Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie technikum wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć tu znowu ja.

Mam pytanie jakie technikum wybrać i dlaczego?

Na jakie prace są teraz zapotrzebowania.Chodzi mi o prace takie żeby po technikum iść do pracy nie mam chęci po technikum edukować się dalej.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Wszyscy na około gadają, że elektryk jest dobrze płatny , a się przy tym dużo nie na robisz ;) Ja sam wybrałem Informatyka i Elektryka ;P

Opublikowano

mechatronik. największe branie. ale sporo tam fizyki i matmy. głównie to dominuje.

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

budowlanka

Opublikowano

Mechatronik - gdy skonczysz ten kierunek od razu masz propozycje zatrudnienia (u mnie tak jest) ale jest bardzo bardzo duzo nauki. Kiedys kolega przeczytał mi def. mechatroniki to mnie przydkalo : D

Ja osobiscie chodze do tech. Ekektrycznego. Mam jeszcze darmowe kursy na spawacza, obsługi wozkow widlowych.

Elektronik tez jest dobry lecz wiecej nauki

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Polecam tech informatyk-elektronik, sam się tam wybieram, narazie dużo kucia, ale z informatyki mam akurat 5, do tego polecam (jeżeli wybierzesz ten kierunek) pouczyć się trochę pascala&turbo pascala, html-css etc .

@down

Nie idź na informatyka - za dużo ich.

Zgadzam się, jeżeli chesz iść na informatyka, to musi być to twoja pasja, a nie tylko pusty papierek .

Z tym że panie down

informatykiem może być pół świata, co z tego np, że 99% ludzkości będzie umiało włączyć komputer oraz przeglądarke, skoro już 5% nie będzie umiało z niej korzystać, następne załóżmy kilkanaście % nie będzie umiało korzystać z worlda, część z czegoś innego itp?

Co tu ma to, że jest dużo ludzi którzy umieją włączyć komputer, czy też go sformatować, skoro informatyk to jest taki zawód, w którym chodzi o to, by wiedzieć więcej od innych, nikomu nie powinno przeszkadzać to, że jest dużo informatyków, skoro załóżmy ja będę jednym z tych uczących się codziennie, i po 10latach moje ustawienie wśród reszty informatyków będzie o wiele większe, i właśnie na mnie będzie popyt, nie na tych, których jest dużo, a mało wiedzą i tak ...

Opublikowano

Bierz kierunek który jest przyszłościowy. Mechatronik już się skończył bo teraz masę ludzi na to chodzi.

Myślałeś o energii odnawialnej? Murowana praca za granićą (niemcy) w chuj płatna. Popatrz na szkoły których w innych rejonach Polski jest mało.

Ja chodzę do Mechanika na kierunek Technolog programista obrabiarek i skrawarek numerowanych - CNC. Są tylko 3 takie klasy w Polsce a co za tym idzie jest duży na to popyt.

Nie idź na informatyka - za dużo ich.

Jeżeli lubisz ciężką robotę (bardzo ciężką) to idź do budowlanki. Budowlańców nigdy za mało.

@UP i po takim kierunki skończysz na taśmie w Anglii. Zresza nie oszukujmy się nie ważne gdzie pójdziesz i tak skończysz w Biedzie lub innym gównie.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Technik informatyk.

No no hahahah, przeczytaj uważnie on chce mieć prace po tym a nie z nerdami informatykami w posredniaku w poczekalni siedzieć haha

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

No no hahahah, przeczytaj uważnie on chce mieć prace po tym a nie z nerdami informatykami w posredniaku w poczekalni siedzieć haha

Tacy wykształceni informatycy w prawdzie śmieją się teraz z takich jak Ty ( w prawdzie jak większość z nas, w tym też ja ), bo mają godnie płatne prace za 30tysięcy/msc jako zaawansowany programista ...

Imo. każda praca jest dobra, ale warto podkreślić właśnie informatykę, bo idąc na takiego strażaka, czy stróża prawa nie mamy tego pewnego poczucia iż w przyszłości możemy liczyć na większą pensję, a w takiej pracy możemy co najwyżej dostać darmowe nadgodziny .

Wątpie by taki blizzard czy stwórca minecrafta żałował teraz tego że uczył się kiedyś pisać w javie, czy też firma blizzard narzekała na swoje zarobki i spieszyło im się do biedry ...

Opublikowano

technikum mechaniczne polecam ja w tym roku już skończę ;]

Właśnie się nad nim zastanawiałem ciężko tam jakoś strasznie jest?:D

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Elektronik, sam chodzę do 3 klasy tech i jestem z tego zadowolony bo jest to zawód z przyszłością, gdyby nie ona to by świat nie istniał gówno by było że tak powiem bo wszystko ma w sobie elektronikę, dodam do tego że mój znajomy po skończeniu szkoły elektronicznej poszedł do pracy i dostaję 4.5ty miesięcznie :)

Opublikowano

nie polecam technik informatyk ciezko bedzie po tym znalesc porządna prace, no chyba ze to faktycznie jakas twoja wielka pasja

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Tacy wykształceni informatycy w prawdzie śmieją się teraz z takich jak Ty ( w prawdzie jak większość z nas, w tym też ja ), bo mają godnie płatne prace za 30tysięcy/msc jako zaawansowany programista ...

Imo. każda praca jest dobra, ale warto podkreślić właśnie informatykę, bo idąc na takiego strażaka, czy stróża prawa nie mamy tego pewnego poczucia iż w przyszłości możemy liczyć na większą pensję, a w takiej pracy możemy co najwyżej dostać darmowe nadgodziny .

Wątpie by taki blizzard czy stwórca minecrafta żałował teraz tego że uczył się kiedyś pisać w javie, czy też firma blizzard narzekała na swoje zarobki i spieszyło im się do biedry ...

Japierdole... 30tys to chyba w nasa ...

Informatyka najwieksze gowno tylko kujony bez kolegow ktorzy w wakacje wkuwaja chemie w wannie maja z tego jakoms pozniej prace. A nie przecietny czlowiek cieszacy sie zyciem.

Idz na Policjanta 15 lat i emerytura

3000zl + lapowki = 4000zl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...